Ads Top

Van alle videotijd besteden jongeren het meest aan tv kijken

Van alle media besteden Nederlanders nog altijd de meeste tijd aan het tv kijken, bijna 2 uur en drie kwartier per dag. Dat is live, uitgesteld en on-demand tv-kijken, ongeacht via welk apparaat.

Jongeren tussen 13 en 19 jaar besteden de meeste tijd op het online platform, 3 uur en 58 minuten. Gemiddeld kijkt deze groep 15 minuten per dag naar online video content zoals YouTube. Van alle leeftijdsgroepen besteden de 20-34 jarigen de meeste tijd aan het kijken naar VOD-platforms en het uitgesteld kijken, respectievelijk 30 en 25 minuten per dag, volgens een analyse die SPOT heeft uitgevoerd.

Van alle leeftijdsgroepen kijken de 20-34 jarigen het meeste uitgesteld TV. Zij kijken 25 minuten per dag uitgesteld TV, wat goed  is voor 16 procent van de totale kijktijd. De 20-34 jarigen zijn ook de zwaarste consumenten van gestreamde, gedownloade of gekochte videocontent. Binnen deze categorie vallen VOD-platforms als Netflix, HBO en Videoland. Gemiddeld besteden ze 30 minuten per dag aan het bekijken van VOD-content.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.