Ads Top

Tv markt licht gedaald

De Nederlandse televisiemarkt daalde voor het vierde kwartaal op rij naar iets meer dan 7,8 miljoen aansluitingen. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalrapport van Telecompaper over de tv-markt.

In het eerste kwartaal van 2016 daalde de markt met 0,1 procent, ofwel 8.000 aansluitingen, ondanks een groei van 0,4 procent in het aantal digitale tv-aansluitingen. Die groei was onvoldoende om de daling in het aantal analoge tv-aansluitingen te compenseren. Digitale tv groeide wel naar bijna 90 procent van alle tv-aansluitingen op 31 maart 2016.

KPN won op de tv-markt weer terrein ten koste van kabelaanbieder Ziggo. KPN steeg 0,3 procentpunten in marktaandeel gedurende het eerste kwartaal, naar 29,2 procent Ziggo verloor 0,5 procentpunt en eindigde het eerste kwartaal met 51,7 procent.

De groei van KPN was vooral afkomstig uit de plus van 2,8 procent voor IPTV via DSL- of glasvezelaansluitingen (naar 1,93 miljoen aansluitingen). KPN's totale tv-klantenbestand (inclusief Digitenne-abonnees en analoge tv via glasvezelklanten van voormalig aanbieder Lijbrandt) steeg met 1,3 procent naar 2,28 miljoen stuks op 31 maart. Op de digitale televisiemarkt had KPN een marktaandeel van 32,2 procent na 0,4 procentpunt te hebben gewonnen in het kwartaal.

Ondanks het klantenverlies in het eerste kwartaal blijft Ziggo de onbetwiste marktleider, met meer dan 4 miljoen tv-klanten. Ziggo’s digitale tv-klantenbestand daalde voor het vierde kwartaal in successie naar 3,3 miljoen, waarmee 47,1 procent van de digitale tv-markt bereikt wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.