Ads Top

Acer introduceert de V9800 4K UHD home cinema projector

Acer introduceerde deze week haar V9800 UHD (4K) home cinema projector. De V9800 is uitgerust met een TI 4K DMD-processor en levert ruim 8 miljoen pixels - vier keer meer dan de resolutie van een 1080p full HD-projector. Daarnaast zorgt een super-resolution video-engine ervoor dat content met een lagere resolutie wordt ge-upscaled naar een hogere beeldkwaliteit.

De V9800 volgt het Rec 709-protocol dat door de Internationale Telecommunicatie Unie is opgesteld voor high-definition televisie. Dit is een kleurennormering voor de industrie waarmee een weergaveapparaat (tv, monitor of projector) de kleuren precies zo kan weergeven zoals de filmregisseur heeft bedacht.

De Rec 709-specificatie definieert digitaal de kleuridentiteit tijdens de productie, zodat het beoogde visuele gevoel van de film door een compatibele Rec 709 projector kan worden herkend en gedecodeerd. Dankzij de integratie van Rec 709 kan Acer's V9800 de oorspronkelijke kleuren en tinten levensecht weergeven en kijkers een authentieke filmervaring bezorgen. De V9800 beschikt ook over de standaard sRGB-mode om consistentie en een hoogwaardig contrast te garanderen, terwijl afwijkingen binnen de kleurtemperatuur tijdens het afspelen worden geëlimineerd.

Naast de authentieke kleurweergave is de V9800 voorzien van Acer's ColorPurity-technologie die een RGBRGB-kleurenwiel combineert met unieke lampregeltechnieken. Dit resulteert in een groter kleurbereik en gaat regenboogeffecten tegen, waardoor de kijker beelden in zuiver rood, helder groen en diep blauw kan ervaren voor een uiterst realistische weergave. Dankzij het 20 dBA extreem lage geluidsniveau van de ventilatie van de V9800 zullen filmliefhebbers zelfs het zachtste gefluister horen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.