Ads Top

Amsterdam heeft nu vaste VR bios

Vanaf vandaag is Amsterdam de enige stad ter wereld waar bezoekers een vaste plek hebben om virtual reality films te bekijken. Volgens oprichter Jip Samhoud is Amsterdam hiermee een pionier.

In de bioscoop krijgen bezoekers in speciale draaistoelen een gevarieerd filmaanbod voorgeschoteld. Zo staat er onder andere een vertoning van het oude team van Dreamworks op het programma en reizen gasten virtueel de wereld over. Op 10 maart gaat de speelfilm In Your Face in première in de bioscoop aan de Oosterdokskade. Het is de eerste speelfilm van Europese makelaardij. Gouden Kalf-winnares Hadewych Minis en haar man Tibor Lukacs spelen in de hoofdrol en het script is geschreven door Ronald Giphart.

Oprichter Jip Samhoud heeft hoge verwachtingen. "Toen eind negentiende eeuw de eerste voorstelling met de Kinetoscoop plaatsvond, kon niemand voorzien dat de film zou uitgroeien tot een van de belangrijkste vormen van communicatie en amusement. Ik geloof dat virtual reality nu hetzelfde te wachten staat."

The VR Cinema is gevestigd aan de Oosterdokskade 5. De bioscoop is open van woensdag tot en met zondag. Ieder heel uur start er een nieuwe voorstelling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.