Ads Top

Historische hitserie Vikings terug bij Film1

Op zondag 6 maart gaat bij Film1 het vierde seizoen van de historische dramaserie Vikings in première. Film1 brengt dit vervolg net als de eerdere seizoenen exclusief en als eerste op je scherm. De bejubelde serie Vikings van scenarist en producer Michael Hirst (Academy Award voor Elizabeth, Emmy en Golden Globe nominatie voor de serie The Tudors) is een familie-saga waarin de epische avonturen van Noorse veroveraars, en in het bijzonder van Ragnar Lothbrok, worden verteld.    

Film1 zendt de Nederlandse première van Vikings 4 in het eerste weekend van maart op Film1 Action om 20:30 uur uit. Dit vierde seizoen zal ook on demand beschikbaar zijn via interactieve televisie, pc, tablet of mobiel.

Vikings volgt de avonturen van Ragnar Lothbrok, de grootste Viking-held van zijn tijd. De onverschrokken krijger Ragnar belichaamt de Noorse tradities van toewijding aan de goden. De legende gaat dat hij een directe afstammeling van Odin is, de god van oorlog en krijgers.

Het derde seizoen van Vikings culmineerde in een grootse veldslag in Parijs waar koning Ragnar de vijand ternauwernood versloeg. Maar zijn terugkeer naar Kattegat gaat ook gepaard met zorgen; de leider van de machtige vikingen is doodziek. Het nieuws van Ragnars slechte toestand zorgt voor snode plannen bij zijn tegenstanders waaronder echtgenote Aslaug en zijn oudste zoon Bjorn. Ondertussen krijgt Lagertha op haar beurt ook te maken met vertrouwelingen die de macht willen grijpen en verraadt Rollo zijn voorouders door in Frankia te blijven. Ook Floki is niet zonder problemen; hij ondervindt consequenties na zijn brute acties tegen de Christelijke priester Athelstan.

De cast van Vikings krijgt in seizoen 4 versterking van Peter Franzén (The Gunman) als koning Harold Finehair, een complex karakter die de koning van Noorwegen wil worden en een potentiële bedreiging is voor Ragnar; Jasper Pääkkönen (Jet Trash) als Halfdan The Black, de gewelddadige jongere broer van koning Harold; en Dianne Doan (Descendants) als Yidu, een volledig ander karakter binnen de wereld van de Vikingen die Ragnar fascineert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.