Ads Top

We blijven gewoon video kijken

Hoewel het medialandschap in rap tempo verandert en de consument meer dan ooit zelf kan kiezen hoe hij van video-entertainment gebruikmaakt, is traditionele televisie wereldwijd nog altijd het favoriete platform. Uit nieuwe gegevens van Nielsen blijkt dat iets meer dan een kwart van de respondenten van overal ter wereld zegt te betalen voor uitzendingen of Video on Demand-programma’s (VOD) via een abonnement bij een online aanbieder als Hulu, Netflix of Amazon, terwijl 72 procent aangeeft via een traditionele tv-aansluiting te kijken.

Noord-Amerika en Azië/Stille Oceaan gaan voorop. 35 procent van de respondenten in Noord-Amerika en 32 procent in de regio Azië/Stille Oceaan zeggen dat zij een onlineprovider betalen voor programma's. Iets meer dan een vijfde van de online respondenten in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten/Afrika zegt abonnee te zijn bij een onlineprovider.

In zijn wereldwijde VOD-onderzoek ondervroeg Nielsen meer dan 30.000 online respondenten in 61 landen, om inzicht te krijgen in het wereldwijde sentiment over VOD-kijken en reclamemethodes. Een aanzienlijk aantal mensen kijkt volgens eigen zeggen naar video on demand. Bijna twee derde van alle respondenten die wereldwijd in het onderzoek werden ondervraagd zegt naar een of andere vorm van VOD-programma’s te kijken, waaronder lange en korte content.

Hoewel de meerderheid van de respondenten in het wereldwijde online onderzoek zegt niet van plan te zijn de bestaande gewone tv-dienst te verruilen voor een dienst die alleen online beschikbaar is, geeft bijna een derde aan dat wel te zullen doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.