Ads Top

Video-on-demand abonnementsdiensten goed voor 5 procent dagelijkse kijktijd

De Nederlandse consument besteedt gemiddeld 5 procent van zijn dagelijkse kijktijd aan het kijken naar video's van online videodiensten. Dit komt neer op vijftien minuten per dag, zo blijkt uit het Dutch Consumer Video Behaviour-rapport van Telecompaper.

Wanneer er alleen wordt gekeken naar de mensen die een online video-abonnement hebben, dan loopt de kijktijd voor deze categorie op tot een uur per dag.

De grootste dienst in Nederland is Netflix. Deze dienst is in Nederland vooral populair bij huishoudens met kinderen. Van hen heeft gemiddeld 25 procent een Netflix-abonnement, tegenover 17 procent van alle Nederlandse huishoudens.

In het vierde kwartaal van 2015 waren er in totaal 1,3 miljoen Nederlandse huishoudens met een Netflix-abonnement.

In Nederland heeft slechts 2 procent van de huishoudens geen tv-abonnement. Deze groep heeft vaker een abonnement op Netflix. Maar ook Videoland Unlimited en NLziet zijn populairder onder deze kleine groep. Het percentage huishoudens zonder tv-abonnement, maar met een Videoland Unlimited abonnement verdubbelde het afgelopen jaar van 6 naar 12 procent.

Lineaire tv blijft nog steeds de meeste populaire manier om films, series en programma’s te kijken.  De Nederlander besteedt hier gemiddeld bijna veertig procent van zijn kijktijd aan. Hoewel de tv in de woonkamer nog steeds het vaakst wordt gebruikt voor het kijken naar lineaire tv, pakt 11 procent hiervoor zijn tablet en 6 procent zijn smartphone.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.