Ads Top

Nederlandse film centraal bij Film1

Film1 omarmt de vaderlandse film en zendt vrijwel alle populaire bioscoopreleases dan ook als eerste uit op de Nederlandse televisie. De Nederlandse Film1 premières van maart brachten vorig jaar meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoopzalen. Eerder al gingen andere Nederlandse bioscoophits van het afgelopen jaar in première bij Film1, waaronder Michiel de Ruyter, Ventoux en Pijnstillers. Deze zijn ook exclusief bij Film1 te zien.

Bloed, zweet & tranen – Bekroond biografisch drama over het bewogen leven van de Nederlandse volkszanger André Hazes, onnavolgbaar vertolkt door Martijn Fischer. De film leverde Fischer het Gouden Kalf voor Beste Acteur op. Ook met Hadewich Minis en Fedja van Huêt.

De surprise – Originele, romantische komedie waarin Jeroen van Koningsbrugge een bedrijf inhuurt om zichzelf van het leven te beroven, maar dan verliefd wordt op Georgina Verbaan, die hetzelfde contract heeft getekend. Een glorieuze comeback van regisseur Mike van Diem, die een Oscar won met Karakter.

Apenstreken – Heerlijk nostalgische familiefilm van regisseur Johan Nijenhuis waarin de negenjarige Wim uit een weeshuis ontsnapt en veel spannende avonturen beleeft. Met onder anderen Arjan Ederveen, Martine Sandifort en Kim-Lian van der Meij.

De reünie – Thriller gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Simone van der Vlugt, waarin Thekla Reuten de toedracht achter de verdwijning van haar jeugdvriendin onderzoekt. Met Daan Schuurmans in de rol van een knappe, maar gevaarlijke nieuwe lover.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.