Ads Top

Panasonic lanceert hybride DSLM foto- en videocamera

Panasonic lanceert de DMC-GH4, een hybride DSLM foto- en videocamera. De camera is de opvolger van de DMC-GH3. De 16,05-megapixel Digital Live MOS Sensor onderdrukt het vervormen van beelden, ook wel rolling shutter-effect genoemd, zelfs wanneer de elektronische sluiter wordt gebruikt of bewegende beelden worden vastgelegd.

De beeldprocessor Venus Engine heeft ook aanpassingen ondergaan en levert nu nog betere resultaten door de nieuwe quad-core CPU. De ultrasnelle signaalverwerking maakt zeer mooie video-opnames mogelijk, zoals Ultra HD. Door de integratie van superieure ruisonderdrukkingssystemen, zijn met de
DMC-GH4 opnames mogelijk van ISO 100 tot ISO 25600. De gevoeligheid, kleurovergangen, resolutie en kleurweergave zijn ingrijpend verbeterd voor een nog betere beeldkwaliteit. Ook de burst-opnamemodus is verbeterd en biedt nu een snelheid van 12 fps.

De nieuwe DMC-GH4 overbrugt het verschil tussen videocamera's voor de consumentenmarkt en die voor de professionele markt. Een van de belangrijkste verbeteringen is de mogelijkheid om onbeperkt Ultra HD video-opnames te maken. De DMC-GH4 kan ook Full HD video's vastleggen met een bitrate van 200 Mbps (ALL-Intra) of 100 Mbps (IPB), Gebruikers kunnen kiezen uit MOV, MP4 (LPCM), AVCHD Progressive en AVCHD bij verschillende framesnelheden.. Tijdens het vastleggen van video-opnames kan men met de DMC-GH4 ook realtime beelden overzetten naar een extern beeldscherm via een optionele micro HDMI-kabel. Voor uniekere videobeelden biedt de DMC-GH4 de optie om VFR (Variable Frame Rate) of Time Lapse/Stop Motion Animation toe te passen, zonder dat nabewerking nodig is. Daarnaast is de camera voorzien van een aantal praktische functies die nodig zijn voor het maken van professionele video-opnames.

De DMC-GH4 is uitgerust met hoge precisie dubbele OLED (Organic Light-Emitting Diode) schermen voor de LVF (Live View Finder) met 2.359.000 pixels en het scherm aan de achterkant van de camera met 1.036.000 pixels. In zowel de LVF als het scherm aan de achterkant is OLED toegepast voor een snellere respons met een minimale vertraging en een verbeterde resolutie. De OLED van de LVF van de DMC-GH4 heeft een contrastratio van 10.000:1 voor een superieure kleurweergave. De uitstekende zichtbaarheid benadert de kwaliteit van een optische zoeker.

Om bestand te zijn tegen intensief gebruik in het veld, bestaat het gegoten frame van de DMC-GH4 uit een magnesiumlegering. De constructie is ook spatwater- en stofbestending omdat alle naden en knoppen zijn geseald. De sluiter, die op een minimale sluitertijd van 1/8.000 seconde kan worden ingesteld, is ook aangepast en is bestand tegen circa 200.000 keer afdrukken*4.

De DMC-GH4 is leverbaar in zwart vanaf mei 2014 voor een adviesprijs van 1500 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.