Ads Top

Betaalplatform NLZiet vandaag van start

De betaaldienst NLZiet voor de publieke en commerciële omroep gaat vanmiddag officieel van start met een presentatie aan de Hilversumse Vaartweg. De dienst werd afgelopen najaar reeds aangekondigd. De publieke omroepen (NPO), RTL en SBS kondigden het initiatief najaar 2013 aan. Het gaat om een bundeling van NPO Plus, RTL XL en SBS Kijk. Met een (betaald) abonnement kunnen kijkers tv-series, films, documentaires en shows terugkijken. Sommige programma’s zijn tot zeven dagen vooruit te bekijken. Volgens Jeroen Kramers, hoofd marketing van de NPO, die gisteren sprak op het Telecompaper congres in Laren, komt er een NLZiet-app, maar zal de NPO ook nog een eigen NPO Plus-app uitbrengen. De organisatie achter NLNiet wil niet vooruitlopen op de aankondiging morgen.

1 opmerking:

  1. NL Ziet, de gezamenlijke online videodienst van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en SBS wordt op 1 juli gelanceerd. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag.

    Onder de naam NL Ziet worden eerder uitgezonden programma's van al deze zenders tegen een vast, nog onbekend, maandtarief reclameloos aangeboden. Bij de presentatie van het initiatief vroegen critici zich af of de publieke omroep gratis toegankelijke en met publiek geld gefinancierde tv-programma's wel tegen betaling mocht aanbieden.

    Het Commissariaat voor de Media heeft inmiddels groen licht gegeven. ,,NL Ziet past binnen de publieke taken,'' zegt een woordvoerster van het Commissariaat voor de Media tegenover het Algemeen Dagblad. ,,En zakelijk gezien blijft de NPO een aparte organisatie binnen NL Ziet zodat geldstromen niet door die van de commerciële partijen lopen.'' Het merendeel van de inkomsten gaat naar rechtenhouders van programma's.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.