Ads Top

Eerste bridge camera aan met 4K video-opnamecapaciteit

Panasonic kondigt 's werelds eerste bridge camera aan met 4K video-opnamecapaciteit en 1-inch MOS-sensor. De robuuste camera biedt als eerste in zijn klasse een aantal vernieuwende eigenschappen, zoals een grote 1-inch High Sensitivity MOS-sensor met 20,1 megapixels en 4K video-opnamecapaciteit. Het resultaat is een ongekende foto- en videokwaliteit.

De camera is uitgerust met een LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens met 16x optische zoom en een diafragmabereik van F2.8-4.0. In combinatie met de krachtige, nieuwe Venus Engine en sensor produceert deze lens daardoor prachtige onscherpe delen.

Daarnaast is de LUMIX DMC-FZ1000 de eerste digitale compactcamera die 4K (QFHD 4K: 3840x2160, tot 25 fps (PAL) in MP4) video-opnames kan maken. Dit stelt de gebruiker in staat te experimenteren met de nieuwe mogelijkheid om een beeld van 8 megapixels te knippen uit 4K-videobeelden.

De LUMIX DMC-FZ1000 is voorzien van een nieuwe 1-inch High Sensitivity MOS-sensor van 20,1 megapixels. De sensor is daarmee ongeveer vier keer groter dan de 1/2,3-inch sensor waarmee de meeste vergelijkbare camera's zijn uitgerust. De camera profiteert ook van de langdurige samenwerking van Panasonic met LEICA. De lichtsterke DC VARIO-ELMARIT-lens met 16x optische zoom is onderworpen aan de strenge tests van LEICA om er zeker van te zijn dat hij uitzonderlijke optische prestaties levert bij elke foto- en video-opname. De LUMIX DMC-FZ1000 onderdrukt vervorming aan de groothoekkant en minimaliseert chromatische aberratie aan de telekant. Daarnaast helpt het lichtsterke diafragma van F2.8-4.0 voorkomen dat ingezoomde opnames bewegingsonscherpte vertonen. Nog een voordeel van de vaste 16x LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens (vergelijkbaar met 25-400 mm op een 35mm-camera) is dat gebruikers geen grote aantallen lenzen en accessoires hoeven mee te dragen. Lastige camerastandpunten zijn daardoor net iets gemakkelijker in te nemen.

De vernieuwde Venus Engine van Panasonic is verbeterd qua optische gevoeligheid, resolutie, kleurverloop en kleurweergave. Foto's en video's worden nog nauwkeuriger en natuurgetrouwer weergegeven dan door iedere andere bridge camera op de markt. De nieuwe randomfilter van de beeldprocessor neemt alle ongewenste ruis in het beeld weg, waardoor er natuurlijkere beelden ontstaan. De nieuwe diafragmafilter verwerkt de kleinste details, zoals haar en huidskleur, bij een hogere frequentie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.