Ads Top

RenkCast als alternatief voor Chromecast

Elektronicawebwinkel Conrad introduceert naar eigen zeggen hét alternatief voor de Chromecast, de RenkCast HDMI-stick. Content streamen vanaf smartphone, tablet of desktop naar de televisie is nu zeer eenvoudig. Ongeacht waar deze content zich bevindt; op het internet, het apparaat zelf of op een netwerkschijf (NAS), dankzij DLNA-, Airplay- en EZCast-ondersteuning staat het met een klik direct op het TV-scherm.

De RenkCast HDMI-stick ondersteunt mirroring van het beeld van een smartphone of tablet. Zo ziet men alles op de televisie wat anders alleen op een klein scherm te zien was. Of het nu apps, games, Skype of websites zijn, alles wordt getoond op de TV of zelfs via een beamer op de muur.

De informatie streamt direct via het Wifi-netwerk naar de beamer of televisie. iOS-apparaten van Apple gebruiken hiervoor de Airplay technologie, terwijl Android-apparaten gebruik maken van de Miracast- of EZCast-technologie. Als het apparaat niet voor Miracast geschikt is, kunnen alle andere EZCast functies nog steeds worden gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.