Ads Top

Kijker wil vooral 43 en 55 inch televisies

In 2013 zijn de inchmaten tussen 43 en 55 inch de enige die groei vertonen. Dat concludeert GfK op basis van cijfers over het eerste kwartaal. De genoemde schermgroottes beslaan nu 19 procent van het totaal aantal verkopen. De hype van 3D die een paar jaar geleden is ingezet is inmiddels voorbij. Vooral omdat er geen uitzendingen in 3D zijn verschenen. Vrijwel alle nieuwe televisies bieden wel ondersteuning voor 3D, dus de mogelijkheid bestaat nog steeds.

Op dit moment heeft een op de drie huishoudens een Internet tv (penetratie is 35 procent), momenteel heeft tweederde van de verkochte tv’s internet mogelijkheden. De nieuwe technologieën Ultra HD (4K) en OLED staan nog in de kinderschoenen. Daar waar we echter eerder berichtten dat tot en met september ongeveer 160 Ultra HD tv’s waren verkocht, komen we voor het totale jaar 2013 toch uit op een kleine 900 stuks met een gemiddelde prijs van 4.629 euro.

De verkopen van OLED tv’s komen door hun hoge prijs (rond 8.000 euro) en het beduidend mindere aanbod echter nog niet boven de 20 stuks uit in 2013. Plasma schermen maken eind 2013 nog maar 3% van de totale afzet én omzet uit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.