Ads Top

Collectieve videorecorder in de cloud

Op de Vlaamse televisiemarkt is een nieuwe speler verschenen: Bhaalu. Bhaalu neemt alle programma’s van de zenders uit je bestaande tv-abonnement op, waarna je die overal en op elk toestel kunt bekijken. Bhaalu is namelijk een Collaborative Video Recorder. Gebruikers delen de infrastructuur bij hun thuis (de bhaalu Box) met alle andere bhaalu-kijkers, in combinatie met een infrastructuur in de cloud.
Programma's zijn standaard tot 30 dagen terug te kijken, favoriete programma's tot negentig dagen. Momenteel zijn de opnamen alleen nog maar in standaard kwaliteit beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan HD-ondersteuning.
Er zijn twee andere producten in de markt: bhaalu Mobiel en de bhaalu Stick. De bhaalu Stick is een HDMI-stick. Bhaalu mobiel is een app voor Android en iOS. Een versie voor Mac en pc volgt in de nabije toekomst.
Overigens zijn de Belgische omroepen van plan om stappen te ondernemen tegen de startup. Die zou geen overeenstemming hebben bereikt over het opnemen van programma's. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.