Ads Top

160 Ultra HD toestellen in Nederland verkocht

In Nederland zijn nog maar 160 Ultra HD toestellen verkocht. Dat stelt marktonderzoeker GfK woensdag op basis van cijfers over de eerste negen maanden van 2013. Inmiddels zijn er al enkele Ultra HD televisies te koop in de inchmaten 55, 65 en 84, met een gemiddelde prijs van 4.340 euro in september.
OLED is de tweede nieuwe technologie die op de markt is gekomen. OLED geeft een betere beeldkwaliteit dan bij LED of LCD. Het contrast ligt hoger, de kleuren zijn dieper en het beeld is scherper. Door het ontbreken van backlight wordt er minder energie verbruikt en zijn daardoor de beeldschermen ook dunner. Op de IFA in Berlijn zijn ook gebogen OLED schermen getoond. Beelden in de hoeken worden op deze televisies niet vervormd en moet daarmee voor een betere kijkervaring zorgen.
OLED schermen worden nog maar mondjesmaat verkocht in Nederland. Prijzen variëren tussen 7.999 en 9.999 euro. De OLED schermen zullen waarschijnlijk met name de plasmaschermen gaan vervangen. Deze plasmaschermen dreigen te verdwijnen uit het winkelbeeld, nu ook de marktleider binnen dit segment nog dit jaar stopt met het produceren van deze schermen.
Voor het overige zat er weinig schot in de markt. In de afgelopen jaren hebben reeds veel consumenten hun traditionele beeldbuis vervangen door een platte televisie. De markt is dus echt een vervangingsmarkt geworden.
Ook het derde kwartaal van 2013 laat voor de verkoop van consumentenelektronica een omzetdaling zien. De totale omzet kwam uit op 328 miljoen euro. Een daling van zo'n 20 procent in vergelijking met het derde kwartaal van 2012. Deze daling is met name toe te schrijven aan de BTW verhoging naar 21 procent, die vorig jaar per 1 oktober is ingegaan. Door de verhoging van de BTW hebben veel retailers vorig jaar in september flink gestunt met 21 procent BTW korting acties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.