Ads Top

Nieuwe Sony Cyber-shot RX1R: Een revolutie in resolutie

Sony introduceert de Cyber-shot RX1R-fullframe compactcamera met 24.3 megapixels en een Carl Zeiss Sonnar T F2-objectief. Deze opvolger van de Sony Cyber-shot RX1 fullframe compactcamera voldoet aan de vraag van de meest kritische fotograaf naar scherpere, gedetailleerdere beelden. De ‘R’ in de naam duidt op een verdere verbetering van de resolutie, die ook in de RX1 al extreem hoog is.
Net als veel DSLR-camera's is de eerste generatie Cyber-shot RX1 uitgerust met een optisch lowpassfilter (OLPF) voor de sensor, om ongewenste moiré- en kleureffecten tegen te gaan. Bij de RX1R is dit filter verwijderd. Zo komen ook de fijnste details haarscherp en zonder verstrooing in beeld. Om de afwezigheid van de OLPF te compenseren zijn de verwerkingsfuncties van de camera geoptimaliseerd om de scherpte te behouden zonder de prestaties van het objectief of de sensor te belemmeren (in bepaalde fotografeersituaties kunnen zich moiré- en/of verkleuringeffecten voordoen. De kleurweergaveprestaties zijn gelijk aan die van de RX1).
De compatibiliteit met TRILUMINOS Colour-technologie zorgt voor een nog rijkere, natuurgetrouwere kleurweergave in combinatie met de nieuwe generatie BRAVIA-televisies met TRILUMINOS Display. Videografen kunnen kiezen voor een optionele stereomicrofoon voor Full HD-films met gelijkwaardige soundtracks.
De Cyber-shot DSC-RX1 is in september 2012 geïntroduceerd. Het is 's werelds eerste compactcamera met een vaste lens en een 35mm-grootformaatsensor van 24.3 effectieve megapixel. Het toestel heeft al meerdere prestigieuze Europese prijzen in de wacht gesleept, zoals die voor ‘Best Premium Camera’ tijdens de Technical Image Press Association (TIPA) Awards van 2013.
De Sony DSC-RX1R kost 3.100 euro en is vanaf half juli 2013 verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.