Ads Top

LED/Laser-projectoren veel voordeliger dan conventionele modellen

Duurzamer, betere prestaties en beter voor het milieu. LED/Laser-projectoren bieden veel voordelen ten opzichte van hun conventionele tegenhangers. Bovendien komen ze beter tegemoet aan de behoeften van professionals. Een studie in opdracht van Panasonic toont de specifieke voordelen van LED/Laser-projectoren ten opzichte van de conventionele modellen met lamp.
De belangrijkste constatering van de studie is dat LED/Laser-projectoren over een langere levensduur en een betere lichtsterkte beschikken. Het merendeel van de conventionele projectoren gebruikt een gloeilamp die geleidelijk haar lichtsterkte verliest. Na 1.500 tot 6.000 uur heeft de gloeilamp zo’n 50 proceny van haar vermogen verloren. De gloeilamp is dan aan vervanging toe omdat de projectie niet meer goed zichtbaar is en het risico bestaat dat de projector beschadigd raakt. De gemiddelde levensduur van een LED/Laser-projector daarentegen is zo’n 20.000 uur; ruim drie maal langer dan die van de krachtigste conventionele projectoren. Uit de studie blijkt dat LED/Laser-projectoren een lineaire vervalcurve vertonen, hetgeen betekent dat ze minder snel hun helderheid verliezen dan klassieke projectoren, die een regressieve vervalcurve hebben.
Een tweede belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat de klassieke toestellen gemiddeld twee minuten nodig hebben om op te warmen en 30 minuten om een stabiele helderheid te bereiken. Na de projectie moeten ze ook 5 minuten verbonden blijven aan het stroomnetwerk om af te koelen. De LED/Laser-projectoren van Panasonic daarentegen zijn onmiddellijk inzetbaar en hebben niet de nadelen van traditionele projectoren zoals geluidshinder van de ventilator en hitte van de projector.
De studie toont bovendien aan dat LED/Laser-projectoren in tegenstelling tot klassieke projectoren automatisch hun helderheid aanpassen zonder verlies van kwaliteit bij de projectie. De LED/Laser-projectoren gebruiken alleen 100% van hun capaciteit als het noodzakelijk is, zoals bij een volledig wit scherm. De klassieke projectoren verbruiken 371W; dat is maar liefst 30% meer dan de LED/Laser-projectoren van Panasonic. En ondanks dat hogere energieverbruik ligt hun lichtcapaciteit nog steeds 10% lager dan die van LED/Laser-projectoren.
De Solid Shine-serie is de naam voor de LED/Laser-projectoren van Panasonic. Deze lijn omvat de Full HD PT-RW-reeks en de PT-RZ-reeks. Deze kunnen 20.000 uur functioneren zonder enig onderhoud. De Solid Shine™-lijn is geschikt voor vele toepassingen, variërend van onderwijs en vergaderingen tot digital signage, evenementen en exposities. De projectoren zijn uitgerust met een Digital Link verbinding die gebaseerd is op de HDBaseT-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om alle video- en audiosignalen via een enkele Ethernet-kabel (Cat5E of hoger) te sturen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.