Ads Top

Panasonic communicatiecamera met Wifi

Panasonic introduceert de DMC-SZ5 camera met 10x optische zoom en Wifi-functie (802.11 b/g/n) in een slank en stijlvol design. De DMC-SZ5 biedt meer optische mogelijkheden en is gemakkelijker in gebruik. Gebruikers kunnen overal rechtstreeks verbinding tot stand brengen tussen de camera en hun smartphone door deze als draadloze router te gebruiken. Hiervoor is geen kabel nodig is en hoeft geen hotspot te worden opgezocht.
Daarnaast kunnen gebruikers hun smartphone als tweede scherm gebruiken. Dit houdt in dat ze kunnen scherpstellen, zoomen of de sluiter kunnen bedienen vanaf een andere plek dan waar de camera zich bevindt. Zowel foto's als video's kunnen tijdens het opladen van de batterij thuis via een draadloze router automatisch in hun oorspronkelijke formaat worden gearchiveerd op een geregistreerd digitaal apparaat, zoals een pc. Gebruikers hoeven de SD-geheugenkaart dus niet te verwijderen en terug te plaatsen of de camera met een USB-kabel aan te sluiten om de gegevens te archiveren. Ook kunnen ze afbeeldingen in één keer opslaan in hun eigen map bij LUMIX CLUB, de cloudservice van Panasonic, én delen via de belangrijkste sociale netwerken. Ook is het mogelijk om opnames die in de camera zijn opgeslagen via Wifi weer te geven op een DLNA-compatibele VIERA TV van Panasonic.
De 25mm-ultragroothoek LEICA DC VARIO-ELMAR-lens met 10x optische zoom (vergelijkbaar met 25-250 mm op een 35mm-camera) is door zijn brede beeldhoek niet alleen geschikt voor het maken van dynamische landschapsfoto's, maar ook voor close-up opnames. De 14,1-megapixel CCD-sensor en de Venus Engine leveren een goede beeldkwaliteit bij het maken van zowel foto- als video-opnames. De 720p HD-video's worden vastgelegd in MP4-formaat, dat in hoge mate compatibel is met smartphones en andere draagbare elektronische apparaten.
Met de iA (Intelligent Auto) modus kunnen gebruikers het maken van mooie foto's en video's helemaal aan de camera overlaten. De camera biedt ook Miniature Effect, Panorama Shot en Auto Retouch voor nog meer plezier bij het maken van opnames.
De DMC-SZ5 is in hoge mate compatibel met smartphones. Hierdoor kunnen gebruikers deze camera op een totaal nieuwe manier gebruiken en tegelijkertijd gegevens archiveren en delen, iets wat tot dusver onmogelijk was.
De DMC-SZ5 is leverbaar in het zwart en wit, beschikbaar vanaf september 2012 en de adviesprijs is bedraagt 199 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.