Ads Top

Online video-rendering in de cloud


Bitbrains IT Services in Amstelveen heeft voor de marketingcampagne firstcarstory.com van automerk Subaru binnen korte tijd een video-rendering oplossing in de cloud gerealiseerd. Met deze oplossing is het real-time online renderen van grote hoeveelheden gepersonaliseerde video´s mogelijk geworden. Op basis van haar eigen HPC-cloud optimaliseerde Bitbrains een schaalbare en flexibele high performance-omgeving met de benodigde rekenkracht voor Minivegas Studio, die de online videoapplicatie voor Subaru ontwikkelde.
Op Firstcarstory.com kunnen bezoekers zelf online een gepersonaliseerde animatievideo van hun eerste auto produceren. Om de videokwaliteit en snelle presentatie van de films te garanderen, moet online renderen real-time gebeuren. Dat vereist een enorme rekenkracht, die bovendien flexibel genoeg moet zijn om wisselende bezoekersaantallen aan te kunnen. Reclame- en filmstudio Minivegas Studio uit Amsterdam deed voor die uitdaging, waarvoor ook een korte productietijd beschikbaar was, een beroep op Bitbrains IT Services, ontwikkelaar en leverancier van vooruitstrevende cloud-computingoplossingen.
Bitbrains ontwikkelde binnen enkele dagen een proof-of-conceptomgeving, die Minivegas Studio voldoende capaciteit en flexibiliteit bood om de online videoapplicatie te ontwikkelen, zonder dat men zich zorgen hoefde te maken over de performance. De basis daarvoor is de eigen HPC-cloudomgeving van Bitbrains, die in prestaties en capaciteit een van de koplopers in Europa is. Daarbij was het belangrijk voor Minivegas Studio dat de rendercapaciteit flexibel genoeg is om piekmomenten op te vangen. Voor deze videoapplicatie kan men beschikken over 20 tot 400 render-CPU’s die elastisch bij te schakelen zijn. Bovendien is de hosting gerealiseerd als pay-as-you-go-model en dat betekent dat vooraf nauwelijks investeringen noodzakelijk zijn en dat alleen het daadwerkelijke gebruik afgerekend hoeft te worden.
De HPC-cloud van Bitbrains voor Subaru is gebaseerd op VMware vSphere en vCloud. Het monitoren en analyseren van de CPU-inzet verloopt via  vCenter Operations. Voor de facturering op uurbasis gebruikt Bitbrains VMware Chargeback. De integratie en het aansturen van de vCloud-omgeving vanuit de renderinfrastructuur, is gebaseerd op de in eigen beheer ontwikkelde vApps gebeuren met PowerCLI en de vCloud API. Ellen Utrecht, executive producer bij Minivegas Studio is heel tevreden over de oplossing van Bitbrains: “Met de cloud-infrastructuur van Bitbrains heeft een vernieuwend concept zoals www.firstcarstory.com een stabiele basis. Dat was nodig omdat er in de eerste maand al 10.000 animaties zijn gemaakt. Het pay-as-you-go-principe dat we hebben gekozen, zorgt dat de benodigde capaciteit vooraf geen torenhoge investeringen vraagt. Wij weten nu zeker dat de rekenkracht en hosting goed geregeld zijn en kunnen ons volledig concentreren op de ontwikkeling van nieuwe interactieve reclameconcepten.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.