Ads Top

Programma Glashart aangepast


Vanaf deze week is bij Glashart Media de nieuwe Belgische zender Ketnet/OP12 (VRT3) beschikbaar in de categorie Vlaams met kanaalnummer 23 in het digitale basispakket. Aan het analoge- en DVBC aanbod zal Ketnet/OP12 voorlopig niet worden toegevoegd.
Canvas neemt voortaan het volledige tweede kanaal in en zendt uit vanaf 14:00u i.p.v. 20:00u. OP12, het derde kanaal, is het nieuwe thuiskanaal van Ketnet (tussen 6:00u en 20:00 u) en biedt daarna ruimte voor het extra aanbod voor doelgroepen en bepaalde evenementen.
OP 12 wordt ‘pop-up-tv’: het net zal in 2012 een aantal avonden per maand programma’s en evenementen uitzenden. Het bevat dus geen dagelijks avondvullend schema, maar een groeiend aanbod waarbij de VRT de nieuwe doelgroepen om hun feedback over het aanbod zal vragen.

Overigens is ook RTV Oost bij Glashart nu volledig in HD-kwaliteit te bekijken. Al enige tijd is RTV Oost bezig met haar tv-studio’s en interne infrastructuur volledig naar HD op te waarderen.Vorig jaar maakte de regionale omroep haar aspiraties op HD gebied al bekend. Ook toen was al bekend dat men als eerste de HD-variant van TV Oost via glasvezel zou gaan aanbieden.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.