Ads Top

Tablet populair bij ondernemers

De tablet is zeer populair bij ondernemers. Ruim een vijfde van de Nederlandse ondernemers (21,9%) bezit een tablet terwijl het nationale gemiddelde op 8% zit. Het tabletbezit - iPads, Android tablets enzovoorts - zal ook snel verder toenemen onder MKB'ers. Bijna 70% geeft aan er een aan te willen schaffen. Vooral de jongere generatie ZZP'ers staat te trappelen.
Dit blijkt uit een onderzoek onder 910 ondernemers van BusinessCompleet.nl in samenwerking met Telfort. Het merendeel van de respondenten is werkzaam in de zakelijke dienstverlening en verdient meer dan modaal.
Opvallend is dat het gebruik van de tablet doelmatiger lijkt te worden. 32% zegt nu 6 tot 10 uur per week met de tablet in de weer te zijn. Dat percentage 'heavy users' valt echter de komende jaren terug naar 4,9, geven de respondenten aan. Het percentage gebruikers in de categorie nul tot vijf uur per week stijgt daarentegen van 44,7 naar 91. De vraag is dus of de tablet een hype is, of dat deze daadwerkelijk belangrijke taken van de laptop en desktop over blijft nemen.

Het heeft er alle schijn van dat de tablet inderdaad taken gaat overnemen. De tablet wordt namelijk in elk geval voor het zakelijk gebruik gekocht. 58% van de ondernemers verwacht ook dat de tablet in de toekomst belangrijk is voor hun bedrijf. Het spelen van spelletjes en dergelijke komt ook niet in de top 5 voor. Ondernemers geven aan de tablet te gebruiken voor:

1 E-mail (70%)
2 Browsen (69%)
3 Apps downloaden (61%)
4 Office (50%)
5 Streaming media (47%)

Het tijdsgebruik van de tablets valt nog in het niet vergeleken met het gebruik van de laptop. Vooral jonge ondernemers zitten lang achter de laptop. Van de 797 respondenten die aangeven een laptop te bezitten, besteedt een kwart hiervan 26 tot 50 uur per week aan de laptop, 5,2% zelfs 51-100 uur per week. Er zit wel een grote kentering aan te komen: de groep die nu 26 tot 50 uur achter de laptop zit, wordt beduidend kleiner en dunt uit tot slechts 2,9%. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat ondernemers in de toekomst hun manier van communiceren verspreiden over meer communicatiemiddelen zoals de tablets en de smartphones.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.