Ads Top

Is de teleurstelling over de iPhone 4S terecht?

Ging de teleurstelling over de iPhone 4S nou over het het feit dat er geen iPhone 5 werd aangekondigd? Of dat Steve Jobs zelf niet tijdens de presentatie van zijn opvolger Tim Cook in de zaal zat? Zou er enthousiaster gereageerd zijn als de 4S, ondanks dezelfde configuratie, een hoger toestelnummer had gekregen?
De 4S heeft wel degelijk veel nieuws te bieden, maar het merendeel van die vernieuwingen zit in iOS 5, en daarover hadden we al eerder het een en ander gehoord. De snellere hardware is niet zichtbaar, en kennelijk hangt het enthousiasme dan toch weer af van het design, dat in het geval van de 4S niet dramatisch afwijkt van die van zijn voorganger. Ook de personal assistant, in 1987 al eens 'voorspeld' in een Apple-reclame, sprak kennelijk niet echt tot de verbeelding.
Hoe het ook zij, toekomstige aankondgigingen van iPhone en iPad zullen vermoedelijk sowieso minder spectaculair worden. Op een gegeven moment is het aantal mogelijkheden dat een smart phone heeft te bieden op. De camera is weer verbeterd en de snelheid is omhoog gegaan, maar dat zijn evolutionaire sprongen die je mag verwachten van een volgende generatie telefoons.
Heeft Apple dan nog wat te bieden in de toekomst? Het is geen geheim dat het bedrijf werkt aan NFC technologie voor draadloze betalingen, maar het succes daarvan wordt in hoge mate bepaald door de infrastructuur in winkels. In die zin zal het zeker in het begin niet als een killer app worden gezien. Uit een octrooi valt af te leiden dat Apple de iPad ook wil gebruiken als scanner van documenten, niet door de camera te gebruiken, maar door het hele scherm als scanner te laten fungeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.