Ads Top

Samsung lanceert Neo QLED, MICRO LED en lifestyle TV’s

Samsung onthulde vandaag het nieuwe TV-portfolio tijdens het virtuele First Look evenement, voorafgaand aan CES 2021.

Met de Neo QLED, MICRO LED en The Frame 2021 opent Samsung de deur naar de toekomst vanuit de visie die het al jaren met succes in praktijk brengt: een Samsung televisie voor elke gelegenheid.

Samsung introduceert de nieuwe display-technologie, Neo QLED, komend jaar met twee vlaggenschipmodellen: de 8K (QN900A) en 4K (QN95A).

Drie kenmerken zijn belangrijk: Quantum Mini LED, Quantum Matrix Technology en een Neo Quantum Processor.

Quantum Mini LED is is 40 keer kleiner dan conventionele LED’s. Het bestaat uit extreem dunne microlagen met veel meer LED’s en dankzij de Quantum Matrix Technology is de bediening van de dicht aaneengesloten LED’s toch haarfijn. Donkere tinten zijn donkerder en lichtere juist lichter.

De speciaal door Samsung ontwikkelde Neo Quantum Processor maakt gebruik van 16 verschillende neurale netwerken, elk getraind in AI-opschalen en deep learning, waardoor de beeldkwaliteit, ongeacht de bron, wordt geoptimaliseerd tot 4K en 8K.

Neo QLED 8K (QN900A) heeft het strakke en slanke Infinity One Design. Het vrijwel randloze scherm zorgt volgens Samsung voor een nóg meeslependere kijkervaring.

Samsung integreert MICRO LED in 2021 in traditionele TV’s. De visuele ervaring op ultra-grote next-gen schermen komt eerst beschikbaar in 110 en 99 inch. Kleinere modellen volgen later in het jaar.

De MICRO LED line-up gebruikt micrometer-kleine LED-lichten. Die maken achtergrondverlichting en kleurenfilters overbodig. De 24 miljoen individueel aangestuurde LED’s produceren zelf licht en kleuren, resulterend in 'extreme helderheid'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.