Ads Top

'Grote verschillen in tarieven ESPN'

Afgelopen jaren hebben er een aantal drastische wijzigingen plaatsgevonden in de doorgifte van Eredivisie voetbalwedstrijden. Eerst diverse prijsverhogingen, later het gratis aanbieden van de belangrijkste wedstrijden en nu de naamswijziging van FOX Sports naar ESPN. De tarieven van de aanvullende ESPN zenders lopen echter verder uiteen dan ooit.

Net als afgelopen jaar bij FOX Sports het geval was, wordt de basiszender van ESPN bijna altijd gratis doorgeven. Hierop worden de belangrijkste Eredivisie wedstrijden uitgezonden. Praktisch alle providers waaronder KPN, T-Mobile, XS4ALL en Budget bieden deze zender standaard aan. Uitzondering op de regel zijn Ziggo en Caiway, bij deze providers is de basiszender niet standaard inbegrepen. Bij Ziggo is de zender alleen te zien in het ESPN Eredivisie pakket en bij Caiway in het ESPN Compleet pakket.

Op dit moment is ESPN het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieders Online.nl en Youfone. Zij bieden namelijk als enige providers de drie Eredivisie zenders gratis aan in het interactieve tv pakket.

Bij Youfone betalen klanten na twaalf maanden wel 7,50 euro per maand, bij Online.nl blijft dit gratis.

Bij andere providers loopt de prijs van de aanvullende Eredivisie zenders op tot maar liefst 17,95 euro per maand bij Ziggo. Hierop ontvangen nieuwe klanten de eerste vier maanden wel 50 procent korting.

De merken van KPN bieden de drie zenders van ESPN Eredivisie alleen aan in combinatie met de internationale zenders. Klanten betalen voor dit ESPN Compleet pakket dan 12,99 euro per maand.

De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van ESPN laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief ESPN aan de consument wordt aangeboden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.