Ads Top

Nieuwe 'Cognitive Processor XR' stuurt televisies Sony aan

Sony geeft hoog op van de nieuwe Cognitive Processor XR, het brein van de nieuwe BRAVIA XR televisies. Deze werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: hij bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na.

Wanneer wij objecten waarnemen, focussen we onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij hij detecteert waar de 'focuspunten' in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen.

Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

De Cognitive Processor XR kan ook de geluidspositie in het signaal analyseren, zodat het geluid exact overeenstemt met wat er zich op het scherm afspeelt. Daarnaast tovert hij elk geluid om tot 3D surround sound.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.