Ads Top

Uitbreiding aan assortiment Sony premium compactcamera's

Sony heeft een nieuwe premium compactcamera aangekondigd: de RX100 VII (model DSC-RX100M7). Deze maakt gebruik van technologieën van de α9-camera full-frame.

De RX100 VII is uitgerust met de stacked Exmor RS CMOS-beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm en een BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor van de nieuwste generatie. Dankzij deze combinatie levert de camera goed autofocusprestaties en snelheden die eerder alleen bij de α9 mogelijk waren. Fotograferen dichtbij of op afstand is geen probleem dankzij de ZEISS Vario-Sonnar T 24–200 mm F2.8–4.5 zoomlens.

De RX100 VII beschikt over een zeer snelle autofocus met 357 fasedetectie AF-punten en contrastdetectie-autofocus met 425 punten. De geoptimaliseerde lensaandrijving biedt een scherpstelling van slechts 0,02 seconden. De camera kan tot wel 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde uitvoeren en snelle bewegingen met 20 fps vastleggen. Verder maakt de beeldsensor fotograferen zonder black-out mogelijk. Dit garandeert een volledig live weergave zelfs tijdens continu fotograferen bij 20 fps. De RX100 VII heeft tevens een nieuwe transportmodus: Single Burst Shooting. Deze legt beelden vast met een zeer hoge snelheid van max. 90 fps in JPEG/RAW.

De RX100 VII is ookl uitgerust met Realtime Eye-autofocus. Deze functie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale objecttracking en een consistent scherpstelsysteem.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.