Ads Top

Johan Cruijff Schaal nog scherper dankzij nieuwe cameralenzen NEP

De voetbal rolt weer. Afgelopen zaterdagavond trapten Ajax en PSV het nieuwe seizoen af met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Meer dan 1 miljoen mensen schakelden in op de wedstrijd op FOX en FOX Sports, die NEP in opdracht van EndemolShine registreerde met haar UHD2-regiewagen, super slomo camera’s en fonkelnieuwe Canon-lenzen.

Veertien camera’s werden, onder begeleiding van regisseur Job Robbers, aangestuurd om de eerste kraker van het seizoen – toepasselijk gespeeld in de Johan Cruijff Arena – vast te leggen. Met een extra camera hoog op de tribune achter het doel en twee camera’s in een diagonale lijn op het veld kon de wedstrijd dit keer tot in het kleinste detail worden uitgelicht.

Dat werd extra kracht bijgezet door twee super slomo camera’s die alle acties op het veld vertraagd en haarscherp uitlichtten. Eén van die camera’s werd bovendien uitgerust met de nieuwe UHD DIGISUPER 122 lens van Canon waarvan NEP er recentelijk drie aan haar arsenaal toevoegde en die zaterdagavond allemaal hun opwachting maakten. Met een groot brandpuntbereik, superieure kleurweergave en bovenal krachtige zoom leveren ze uitzonderlijke optische prestaties voor 4K-registraties en daarboven. Niet voor niets wordt het objectief getipt als de gouden standaard voor broadcastproducties waar een hoge zoomverhouding is vereist.

NEP gebruikte de wedstrijd, die in opdracht van EndemolShine werd geregistreerd voor FOX Sports, ook als test-case om een mobiele, gestabiliseerde camera in te zetten die voor, tijdens en na de wedstrijd op verschillende plekken in en rond het stadion de sfeer filmt. Zo werden juichende spelers en feestvierend publiek uit nieuwe en unieke hoeken vastgelegd en live geregistreerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.