Ads Top

Apple kondigt videodiensten aan

Zoals verwacht kondigde Apple vandaag zijn nieuwe videodiensten Apple TV+ en Apple Channels aan. Geen van de diensten is voorlopig in de Benelux verkrijgbaar.

De nieuwe videodienst Apple Channels, onderdeel van Apple TV, is in eerste instantie een abonnementsplatform. Net zoals bij Amazon kunnen (voorlopig alleen) Amerikanen via het platform met een enkele klik abonnementen op HBO, Showtime en Starz afsluiten voor 9,99 dollar per maand per kanaal.De nieuwe dienst wordt uitgerold in mei naar een beperkt aantal landen, in het najaar ook op de Mac en naar Smart TV's op Samsung, LG, Sony en Vizio.

Via de nieuwe dienst Apple TV + gaat Apple ook eigen producties brengen. Apple zei in eerste instantie 1 miljard dollar te investeren in programma’s. Netflix trekt daar 8 miljard voor uit.

Onder meer Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell kwamen hun projecten toelichten. Witherspoon en Aniston schitteren in een serie The Morning Show.


Beschikbaarheid
  Later dit najaar volgt meer informatie over de prijs en beschikbaarheid van de betaalde videostreamingdienst Apple TV+.
  De gloednieuwe Apple TV-app komt in mei beschikbaar bij een gratis software-update voor klanten van iPhone, iPad en Apple TV in meer dan 100 landen. En met ingang van komend najaar is de app er ook voor Mac.
  Zowel het Apple TV+-abonnement als de abonnementen op Apple TV Channels kunnen worden gedeeld met het hele gezin.
  De Apple TV-app is vanaf dit voorjaar beschikbaar op smart-tv’s van Samsung en in de toekomst ook op devices van Amazon Fire TV, LG, Roku, Sony en VIZIO.
  Later dit jaar, als ook smart-tv’s van VIZIO, Samsung, LG en Sony AirPlay 2 ondersteunen,

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.