Ads Top

Eenderde van de kijkers verkiest Netflix boven kabeltelevisie

Uit een peiling door Skoep Nieuws blijkt dat 33 procent van de respondenten Netflix boven dat van de kabeltelevisie verkiest. Uit de reacties blijkt dat vooral het grote aantal reclameblokken op de tv-zenders een doorn in het oog voor veel kijkers is. Veel kijkers noemen ook de hoge kwaliteit van tv-series als voordeel van Netflix. Er waren ook veel respondenten die juist de kabeltelevisie door vooral de nieuws- en achtergrondprogramma’s belangrijker vinden dan Netflix.

‘Cord Cutting’, een fenomeen waarbij consumenten hun tv-abonnement opzeggen, is in de Verenigde Staten volop gaande. Vooral kabel- en satellietdistributeurs zien daar miljoenen klanten weglopen omdat ze het lineaire zenderaanbod duur of oninteressant vinden.

Onder millenials is intussen al bijna twintig procent cordcutter en de helft van wie nog wel is geabonneerd, overweegt die stap ook te zetten. Wereldwijd is het aantal abonnementen op streamingdiensten al groter dan kabel tv-abonnementen.

In Nederland daalt het aantal tv-aansluitingen ook al jaren in het voordeel van streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, NLZIET en Youtube. Het betreft hier overigens niet alleen cord cutters, maar ook ‘cord nevers’, oftewel mensen die nooit een tv-aansluiting hebben gehad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.