Ads Top

Huawei P30 en P30 Pro 'herschrijven de regels voor fotografie'

In Parijs zijn de Huawei P30 en P30 Pro geïntroduceerd. De P30 Pro, het topmodel van de P30 Series, heeft onder andere een SuperSpectrum Sensor, een SuperZoom-lens voor optische zoom, een nieuwe Time of Flight (TOF) camera en verbeterde OIS en AIS stabiliteitstechnologie. Hiermee kan de smartphone zich volgens de fabrikant meten met professionele digitale camera’s.

De P30 Pro is uitgerust met een nieuw Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 MP hoofdcamera met SuperSpectrum Sensor, een 20 MP ultra-groothoekcamera, een 8MP telelens en een Time-of-Flight (TOF) camera. Aan de voorzijde van de P30 Pro bevindt zich een 32 MP selfiecamera. De P30 heeft een Leica triple camerasysteem, met een 40 MP hoofdcamera, een 8 MP telelens en een 16 MP groothoekcamera. Dit model beschikt eveneens over een 32 MP selfiecamera.

De HUAWEI SuperZoom Lens haalt alles dichterbij, met tot 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom. Dankzij een prisma dat het licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens beperkt en behoudt de P30 zijn strakke design. De wijdhoeklens met een diafragma van f/1.6 toont de wereld bovendien letterlijk in een breder perspectief.

Met de Time-Of-Flight camera herkent de telefoon diepte. Hierdoor ontstaan verschillende focuspunten binnen een foto, wat resulteert in een scherp beeld. Bij het maken van een portretfoto worden zowel de gezichtskenmerken als de individuele haren in het gezicht prachtig in beeld gebracht.

De P30 Series worden geleverd met EMUI 9.1, dat Extendable Read-Only File System (EROFS) ondersteunt, waardoor data veel sneller wordt opgeslagen. Daarnaast ondersteunt het besturingssysteem HUAWEI Share OneHop voor naadloze bestandsdeling tussen Huawei smartphones en PC's.

De nieuwe Huawei P30 en P30 Pro zijn per direct te bestellen als pre-order en leverbaar vanaf 5 april met een adviesprijs van 749 (P30 6+128GB), 999 (P30 Pro 8+128GB) en 1099 euro (P30 Pro 8+256GB).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.