Ads Top

Slimme camera’s van KU Leuven maken docureeks 'Het Gezin’ mogelijk

Als je naar de Belgische docureeks Het Gezin op Eén kijkt, voel je je een vlieg op de muur. Je ziet het leven van acht Vlaamse gezinnen die door een bijzondere periode gaan. De makers konden hun wel en wee discreet vastleggen dankzij slimme camera's van KU Leuven-makelij

Het Gezin is geen realitysoap zoals De Pfaffs, maar brengt herkenbare beslommeringen naturel in beeld. De onderzoekers werkten samen met productiehuis Geronimo een oplossing uit: een koepelvormig kastje met daarin een pan-tilt-zoom-camera voor de echte filmbeelden en een kleine breedhoekcamera voor de technische informatie. In sommige kamers hangen er drie tot vier van zulke camerakasten op ooghoogte, die allemaal verbonden zijn met een server in de garage of de kelder van het huis.


De onderzoeksgroep van Campus De Nayer Sint-Katelijne-Waver had al wat filmervaring, maar dan met drones. Men werkt onder meer aan drones die de voorraad in grote industriële magazijnen tellen of die 3D-kaarten van gebouwen maken voor landmeters of architecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.