Ads Top

Opslagmedia: welke kies jij? (i.m.)

Opslagmedia: Je hebt ze werkelijk in alle soorten en maten. Denk hierbij aan de kleinere variant (USB-sticks), maar ook aan de grotere varianten zoals de externe harde schijven en SSD en online varianten. Toch is geen van de opgenoemde media perfect: óf ze zijn niet groot genoeg, óf te traag óf niet veilig genoeg. Om de verschillende opslagmedia met elkaar te vergelijken, kun je bijvoorbeeld kijken bij Alleeninkt. Voor iedereen is er een passende oplossing.

Online opslagmedia
Als eerst kunnen we onderscheid maken in twee soorten media voor opslag: dit zijn de online opslag en de fysieke opslag. Bij het online opslaan van jouw data kun je denken aan clouddiensten, zoals Dropbox, waarbij je jouw data veilig op kunt slaan in het online werkveld. Zo kan jouw informatie niet snel verloren gaan en zijn deze over het algemeen veilig, doordat je account is afgeschermd met een wachtwoord. Een goede oplossing voor het plaatsen van jouw documenten! Een nadeel van deze clouddiensten is dat het een betaalde dienst kan zijn en dat de ruimte voor opslag beperkt kan zijn.

Fysieke opslag
Bij fysieke opslag kun je denken aan harde schijven, SSD, een CD of DVD of een USB-stick. Voordelen zijn, dat deze fysieke media voor opslag van data aanwezig zijn in alle groottes en opslagformaten, waardoor je altijd wel jouw documenten kunt opslaan. Een nadeel is dat bij fysieke opslag een vergrote kans ontstaat dat de data verloren gaat door waterschade of krasschade. Zorg er bij fysieke opslag voor dat je de documenten op verscheidene soorten datadragers plaatst. Ook zijn CD’s en DVD’s zeer gevoelig voor schade: wanneer de CD niet meer kan draaien of enkele krassen op het oppervlak ontstaan, kan de data niet goed meer gelezen worden. Denk daarom altijd goed na waar je jouw data op wilt slaan!


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.