Ads Top

NPO themakanalen worden vernieuwd

De themakanalen van de NPO gaan veranderen. Het aantal wordt teruggebracht van acht naar vijf kanalen. Per 1 juli worden de themakanalen NPO Doc en NPO Humor stopgezet en per 1 augustus gaan NPO Zapp Xtra en NPO Best samen verder op één kanaal.

Themakanaal NPO Doc gaat op in NPO Cultura en de humoristische programma’s van NPO Humor worden ondergebracht bij het jongerenkanaal NPO 101 en bij NPO Best.

NPO Zapp Xtra en NPO Best delen per 1 augustus het kanaal van NPO Zapp Xtra. Tussen 20.00 en 04.00 uur zullen hier de programma’s van themakanaal NPO Best te zien zijn.

Deze wijzigingen worden uitgevoerd om de kwaliteit van de overblijvende kanalen te verbeteren. Dit gaat de NPO doen door het aanbod op deze kanalen te verbeteren en de impact van de themakanalen te vergroten via effectievere doorverwijzing vanuit NPO 1, 2 en 3.


Themakanalen per 1 juli / 1 augustus 2016

Via NPO Cultura worden documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen aangeboden. Deze cultuurzender is crossmediaal en wordt in samenhang met NPO 2 en NPO Radio 4 geprogrammeerd.

Waar NPO 3 alleen in de avond beschikbaar is, wordt NPO 101 de jongerenzender waar ook overdag voor jongeren geschikt aanbod is zoals humor, lifestyle en muziek. Dit themakanaal richt zich op een jongere doelgroep dan de meer brede zender NPO 3 en biedt meer ruimte voor visual radio, evenementen voor jongeren, innovatie en experiment. De avondprogrammering van NPO 101 wordt meer in samenhang met NPO 3 geprogrammeerd.

NPO Best en NPO Zapp Xtra delen een kanaal, waar overdag de kinderprogrammering ruim baan krijgt en ’s avonds het de mooiste dramaseries en het beste uit het rijke aanbod van de NPO zichtbaar worden.

Totale aanbod

1. NPO Nieuws: 24 uur per dag het laatste nieuws
2. NPO Politiek: actualiteiten en achtergronden, parlementaire debatten en programma’s die inzicht geven in de werking van de democratie
3. NPO Cultura: zender met veel documentaires, kunst & cultuur en wetenschap
4. NPO 101: innovatieve en experimentele zender, met programma’s voor en door jongeren
5. NPO Zapp Xtra (tot 20.00 uur): NPO Zapp en NPO Zappelin, dagelijkse kinderprogrammering
5. NPO Best (vanaf 20.00 uur): feelgood zender met Nederlands drama, humor en hoogtepunten uit het rijke archief van de publieke omroep.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.