Ads Top

Nieuwe ronde filters van Rollei: spelen met licht, reflectie en kleur

Camerafabrikant Rollei lanceert een nieuwe reeks ronde filters. Met deze filters kunnen fotografen de beeldkwaliteit naar een hoger niveau tillen. Rollei lanceert drie verschillende soorten filters: grijsfilters, polarisatiefilters en UV-filters. Deze zijn verkrijgbaar in negen verschillende afmetingen. Bovendien zijn de filters zestienvoudig gecoat en gemaakt van hoogwaardig Japans glas. Dat maakt dat deze filters water-, olie- en vuilafstotend en krasbestendig zijn.

De nieuwe reeks ronde grijsfilters bestaat uit twee variabele grijsfilters (Profi Fotofilter ND2-400 en Profi Fotofilter ND2-2000). Deze filters combineren de eigenschappen van een klassieke grijsfilter met een filter met variabele dimming. Deze filters zijn bij uitstek geschikt voor fotografen die graag de regie in eigen handen nemen en zelf willen spelen met licht. Per foto kun je de gewenste hoeveelheid licht bepalen. De variabele grijsfilter is verkrijgbaar vanaf €54,99.

Naast de twee variabele filters komt Rollei ook met een Profi ND Fotofilter set. Deze set bevat drie grijsfilters met verschillende intensiteitsniveaus: ND8 (3 stops), ND64 (6 stops) en ND1000 (10 stops). De grijsfilters zijn uitermate geschikt voor het maken van foto’s met lange sluitertijden en zorgen voor bijzondere vervloeiings- en veegeffecten. Deze filters zijn verpakt in een aluminium opbergbox. De Profi ND Filterset is verkrijgbaar vanaf 69,99 euro.

De Profi Polarisatiefilter zorgt dat lichtreflecties op niet-metalen oppervlaktes verminderd worden en brengt de natuurlijke kleur en het karakter van het onderwerp naar voren. Ook intensiveert de filter de kleurverzadiging en het beeldcontrast. De Profi Polarisatiefilter is geschikt voor brandpuntsafstanden tot 400 mm. De Profi Polarisatiefilter is verkrijgbaar vanaf 29,99 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.