Ads Top

Video-apps populairder bij Nederlandse mannen

Nederlandse mannen installeren veel vaker video-applicaties op hun smartphones dan dat vrouwen dat doen. Zo is YouTube als meest populaire video-app door 55 procent van de Nederlandse mannen op hun smartphone geinstalleerd, tegen 46 procent van de vrouwen met een smartphone. Dat blijkt uit de meu blijkt uit de mei-editie van het Telecompaper Dutch Apps Market report.

Een uitzondering op de regel vormt de video-app van RTL XL. De app van deze tv-maatschappij staat vaker op smartphones van vrouwen.

Het nieuwste rapport laat zien dat de top 3 van video-apps op smartphones in Nederland bestaat uit YouTube, Netflix en NPO. Alle drie deze apps zijn vaker geïnstalleerd door mannen dan door vrouwen. De nummer 3 uit de top 3 verandert wanneer er apart naar mannen en vrouwen gekeken wordt. Mannen hebben de Horizon Go-app van kabelaanbieder Ziggo op de derde plaats staan; vrouwen geven de voorkeur aan de RTL XL-app. Hoewel vrouwen hier meer de voorkeur aan geven dan mannen, is de kwaliteitservaring van deze app het laagst van alle in het Apps Market rapport meegenomen video-apps.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.