Ads Top

Nieuwe firmware-upgrade voor Olympus OM-D E-M1 topmodel

Olympus heeft een firmware-upgrade aangekondigd voor de OM-D E-M1 die twee functies toevoegt aan dit veelvuldig bekroonde topmodel. Zo zorgt de upgrade voor een 9-fps repeterende autofocus als uitbreiding op de Dual Fast AF-functie. Hierbij wordt bij elke opname opnieuw scherpgesteld en dat vertaalt zich in haarscherpe foto's zonder enige vervorming. Verder zorgt deze upgrade voor compatibiliteit met de nieuwste versie van OI.Share (v2.5), zodat Live View-controle via een voor wifi geschikte smartphone mogelijk is bij video-opnamen. De upgrade zal vanaf 24 februari 2015 verkrijgbaar zijn via de Olympus Digital Camera Updater.

De Micro Four Thirds OM-D E-M1, die is geïntroduceerd in 2013, behoort tot de meest geavanceerde compactcamera's. Het model overtreft volgens de Japanse fabrikant alle gangbare digitale spiegelreflexcamera's.

Met de nieuwe Live View-opnamefunctie kunnen fotografen tal van opties, waaronder de opnamemodus, direct via Wifi instellen met behulp van hun smartphone. Ook kunnen ze zo de zoom regelen van elektronische objectieven, de opnameknop activeren en bestanden overzetten naar andere apparaten. Installatie is heel eenvoudig dankzij de QR-code die op de camera wordt getoond.

De nieuwe firmware zorgt voor een continue AF met een repeterende-opnamesnelheid van 9 fps en doordat er automatisch wordt geschakeld tussen fasedetectie-AF en contrast-AF haalt het OM-D-systeem het beste uit elk objectief.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.