Ads Top

Panasonic introduceert twee nieuwe LUMIX G lenzen

Panasonic heeft twee nieuwe verwisselbare lenzen geïntroduceerd voor het LUMIX G assortiment Micro Four Thirds camera's: de H-HS030, een 30mm-macrolens, en de H-HS043, een 42.5mm-portretlens.

De H-HS030 is ideaal voor het maken van levensgrote macro-opnames, zoals close-ups van insecten, voedsel of bloemen, en het maken van prachtige portret- en landschapsfoto's. Met de 42.5 mm H-HS043 kan een prachtig bokeh-effect met een diffuse achtergrond worden gecreëerd waarmee bijzonder kunstzinnige close-up portretten of opnames bij weinig omgevingslicht kunnen worden gemaakt.

De nieuwe 30mm-macrolens past bij de stijl van de nieuwste LUMIX G DSLM-camera's. Met een groothoek van 30 mm (vergelijkbaar met 60 mm op een 35mm-camera) en een snel diafragma van F2.8 produceert de lens scherpe beelden met een hoog contrast. Met een 1x vergroting op ware grootte, een grote scherptediepte en een scherpstelafstand van slechts 10,5 cm presteert deze lens uitstekend, zelfs bij het maken van levensechte macro-opnames.

Door de duurzame en betrouwbare metalen vatting is de lens uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast minimaliseert de meervoudige coating op de lenselementen ghosting (dubbelbeelden) en flaring (lichtvlekken) voor nog betere prestaties. Met een Drive Auto Focus (AF) van 240 fps en MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) kan er bij elke opname snel en nauwkeurig worden scherpgesteld en stabiel worden gekadreerd.  

De nieuwe 42.5mm-lens is verkrijgbaar in stijlvol metallic zwart of zilver en produceert een onscherpte-effect zodat foto's nog kunstzinniger en creatiever kunnen worden. Met een brandpuntsafstand van 42,5 mm (een gemiddelde telestand en vergelijkbaar met 85 mm op een 35mm-camera), een snel diafragma van F1.7 en een veelzijdige scherpstelafstand van 31 cm produceert deze lens portretten met een mooi stereoscopisch effect én close-ups met prachtige onscherpe delen.

De H-HS030 en de H-HS043 zijn de nieuwste toevoegingen aan het uitgebreide LUMIX G microsysteem van Panasonic, dat het grootste assortiment  Micro Four Thirds-lenzen en accessoires biedt dat er verkrijgbaar is. De gebruiker kan dus voor elk moment de juiste combinatie kiezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.