Ads Top

Dunner scherm voor nieuwe iMac

Apple heeft vandaag een compleet nieuwe iMac geïntroduceerd met een scherm dat minder spiegelt en snellere processors. De nieuwe iMac is zowel van binnen als van buiten compleet vernieuwd: supersnelle technologie is verpakt in een behuizing van aluminium en glas die tot 40 procent minder volume heeft dan zijn voorganger en aan de randen slechts 5 mm dun is. De nieuwe iMac is tevens uitgerust met een volledig vernieuwd scherm dat 75 procent minder spiegelt, maar qua kleurenweergave en contrast nog steeds even goed presteert. In het nieuwe design is het glas van het scherm volledig gelamineerd op de lcd en is een ontspiegelde laag aangebracht met behulp van een zeer precies plasmadepositieproces. Verder worden de iMac-beeldscherm afzonderlijk gekalibreerd met behulp van een geavanceerde spectroradiometer.
De nieuwe iMac bevat quad-core Intel Core i5-processors van de derde generatie, die als maatwerkoptie kunnen worden vervangen door een Core i7. De allernieuwste NVIDIA GeForce-processors zijn tot 60 procent sneller, wat geavanceerde games en veeleisende grafische programma's ten goede komt. Elke iMac bevat nu standaard 8 GB 1600-MHz geheugen en een harde schijf van 1 TB. Klanten kunnen hun iMac ook laten voorzien van maximaal 32 GB geheugen en een nieuwe schijf van 3 TB of 768 GB aan flashopslag voor de allerbeste prestaties. Dankzij twee Thunderbolt- en vier USB 3.0-poorten kun je nog meer randapparatuur koppelen aan de nieuwe iMac, waaronder de allersnelste apparaten.
Fusion Drive is een innovatieve nieuwe opslagmogelijkheid met de snelheid van flashopslag en de capaciteit van een harde schijf. De Fusion Drive is een combinatie van 128 GB flash en een harde schijf van 1 TB of 3 TB, met als resultaat één opslagvolume met intelligent bestandsbeheer voor een optimale lees- en schrijfsnelheid. Fusion Drive past zich aan aan de manier waarop je je iMac gebruikt: hij verplaatst de bestanden en programma's die je het meest gebruikt naar het flashgedeelte, zodat alles sneller verloopt.
Apple heeft ook Mac mini voorzien van dual-core Intel Core i5- en quad-core Intel Core i7-processors van de derde generatie, die tot twee keer zo snel zijn en bovendien een geïntegreerde grafische processor hebben die tot 65 procent sneller is.
Mac mini bevat standaard 4 GB 1600-MHz geheugen, dat kan worden uitgebreid tot 16 GB. De nieuwe Mac mini heeft zijn bijzonder compacte aluminium design behouden, maar bevat nu wel vier USB 3.0-poorten naast de al bekende Thunderbolt-, HDMI-, SDXC-, Gigabit Ethernet- en FireWire 800-poorten.
De 21,5-inch iMac met een 2,7 GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz en een NVIDIA GeForce GT 640M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1379 euro inclusief BTW (1139,67 exclusief BTW); het model met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GT 650M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1579 euro inclusief BTW (1304,96 exclusief BTW). De 21,5-inch iMac is vanaf november verkrijgbaar bij de Apple Online Store.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.