Ads Top

Van LED naar Crystal LED

Sony was de eerste tv fabrikant met een OLED scherm, maar haakte ook als eerste weer af, althans voorlopig. LG en Samsung pakten de draad van OLED op, maar Sony keek verder: afgelopen week werd op de CES in Las Vegas voor het eerst de Sony Crystal LED Display technologie getoond.
Eigenlijk is het een verbetering van de bestaande LED technologie, waarbij het scherm op pixelniveau kan worden aangestuurd. Daarin verschilt het al van de meeste LED toestellen waarbij de LEDs slechts voor achtergrondverlichting zorgen. Voordeel van de nieuwe aanpak is een enorme helderheid met verzadigde kleuren en behoud van volledige zwartwaarden. Bewegingsonscherpte of naijlen van het beeld behoren eveneens tot het verleden omdat de LEDs veel sneller schakelen. Ook is de kijkhoek groter (maximaal 180 graden) en zou slijtage minder gauw optreden doordat LEDs zeer klein zijn.
Sony denkt overigens niet dat Crystal LED de enige weg naar Rome is. De eerder afgedankte OLED tv blijft een optie. OLED slijt echter sneller dan LED en ook is de lichtopbrengst minder. Bovendien is de LED technologie zuiniger.
Op de CES-stand toonde Sony een 55 inch Full HD-prototype met 6 miljoen LEDS dat ongeveer 70 watt verbruikt. Vermoedelijk is de technologie nog zeer prijzig, want een introductiedatum is niet bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.