Ads Top

UEFA Champions League van start met Barcelona – Juventus en Feyenoord – Manchester City

Neymar jr. (Paris Saint-Germain), Zlatan (Manchester United), Robben (Bayern München), Messi (Barcelona), Buffon (Juventus) en Ronaldo (Real Madrid); de grootste spelers en de beste clubs van Europa komen vanaf dinsdag 12 september weer tegen elkaar uit in de UEFA Champions League. Nederland wordt hierbij na 18 jaar weer vertegenwoordigd door Feyenoord. De Rotterdammers starten op woensdag 13 september met een thuiswedstrijd in De Kuip tegen Manchester City. Veronica zendt de beste wedstrijden weer live uit.

De UEFA Champions League begint met de groepsfase, die tussen 12 september en 6 december plaatsvindt. Vervolgens wordt vanaf 13 februari in de knock out-fase toegewerkt naar de finale op 26 mei in Kiev.

Direct bij de start, op 12 september, kan Veronica een duel tussen twee absolute topteams live in beeld brengen. Barcelona neemt het met de sterren Messi en Suarez thuis op tegen Juventus, vorig jaar finalist in de UEFA Champions League. Toine van Peperstraten presenteert de uitzending en aan de desk nemen Ronald de Boer en Sander Lantinga plaats om hun mening te geven over de wedstrijd. Het commentaar bij de wedstrijd is van Ronald van der Geer.

Landskampioen Feyenoord heeft in de loting Manchester City getroffen, het team van toptrainer Pep Guardiola. De selectie van coach Giovanni van Bronckhorst speelt in de vertrouwde Kuip. Kunnen alle trouwe fans hun helden naar de eerste overwinning in de poule schreeuwen?
Deze voetbalavond wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Ronald de Boer en Wilfried de Jong schuiven bij hem aan om over de wedstrijd te praten en Jan Boskamp komt met een sfeerverslag uit het stadion. Ronald van der Geer verzorgt het commentaar bij de live beelden.

Rondom de wedstrijden zijn de uitzendingen hier en daar vernieuwd. Er is meer oog voor de beleving van het voetbal en de fan komt meer aan het woord. De achtergrond bestaat nu uit een LED-scherm van 35 meter waardoor de kijker meer een stadiongevoel meekrijgt. Naast Toine of Jan Joost neemt Ronald de Boer plaats voor de wedstrijdanalyse. Ook is er een stoel gereserveerd voor BN’er met een voetbalhart, die vertellen wat hen als kijker is opgevallen. Bovendien maakt elke wedstrijd van Feyenoord een bekende Feyenoord-fan een sfeerverslag.

Uitzending: Veronica,
12 september vanaf 20.00 uur Barcelona – Juventus
13 september vanaf 20.00 uur Feyenoord – Manchester City

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.