Ads Top

Sony lanceert RX10 IV met 24 fps en 24-600mm F2.4-F4 zoomlens

Sony kondigt  het nieuwe vlaggenschipmodel aan in de Cyber-shot RX10-serie, de RX10 IV (model DSC-RX10M4). Dit model heeft een zeer snelle autofocustijd van 0,03 seconden en kan tot 24 fps continu fotograferen met volledige AF / AE-tracking. De RX10 IV is uitgerust met ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten. Daarnaast is de camera voorzien van een snelle 24-600mm F2.4- F4 ZEISS® Vario-Sonnar T-zoomlens.

De RX10 IV camera is uitgerust met een nieuwe 2.0-type 20,1 MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip. Tevens is het model voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X beeldverwerker en front-end LSI. Deze componenten werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de beeld- en videokwaliteit optimaal is over het gehele bereik van de 24-600mm-lens.

Een primeur voor de RX10-serie is het Fast Hybrid AF-systeem in de camera. Dit zorgt ervoor dat de 315 AF-punten 65% van het sensorframe afdekken en biedt een snelle autofocus van 0,03 seconden. Deze hoge autofocussnelheid komt optimaal tot zijn recht door het uitgebreide 24-600mm bereik van de zoomlens. Het vastleggen van een object hoog in de boom of juist zeer dichtbij is daardoor zeer eenvoudig.

De RX10IV maakt verder gebruik High-density Tracking AF-technologie. Via deze geavanceerde technologie concentreren de AF-punten zich rondom het object waardoor de tracking en focus optimaal is. Zelfs bij onvoorspelbare objecten zoals opvliegende vogels of bewegende atleten blijft de camera optimaal volgen.

Andere AF-verbeteringen in de nieuwe RX10 IV zijn een geoptimaliseerde Eye AF, Touch Focus en Focus Range Limiter. Een andere aanvulling is het high-speed fotograferen met tot 24 fps en een indrukwekkend bufferlimiet van 249 beelden. Dankzij verbeteringen in de verwerkingscapaciteit is de vertraging in de EVF-weergave aanzienlijk verminderd. De RX10 IV heeft tevens een high speed anti-distortion Shutter (maximale sluitertijd van maximaal 1/32000 seconden), waardoor het rollende sluiter effect wordt verminderd.

De nieuwe Sony Cyber-shot RX10 IV camera is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux voor  2000 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.