Ads Top

House of the Dragon best bekeken eerste aflevering van HBO-serie ooit in Nederland

 

De nieuwe HBO Original-serie HOUSE OF THE DRAGON ging maandag in première op HBO Max in Nederland met het grootste publiek ooit voor een nieuwe serie of filmlancering.

Alle records voor een nieuwe titel van de streamingdienst HBO Max én de kijkcijfers uit de periode waarin HBO nog een lineair kanaal was in Nederland werden gebroken. De kijkuren van de eerste aflevering overtroffen alle verwachtingen."

De eerste aflevering van HOUSE OF THE DRAGON ging maandagochtend om 3 uur ’s ochtends live op HBO Max in 21 Europese landen. Het platform zag een ongekende vraag die al in de vroege ochtenduren begon en die maandagavond piekte.

In de VS trok de première van HOUSE OF THE DRAGON zondagavond 10 miljoen kijkers op HBO en HBO Max, het grootste publiek ooit voor een nieuwe originele serie in de geschiedenis van HBO.

De tiendelige serie, met de komende negen maandagen een nieuwe aflevering, speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en vertelt het verhaal van House Targaryen. De hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.