Ads Top

Sony introduceert twee nieuwe shotgun microfoons

Sony breidt zijn assortiment microfoons verder uit met de compacte ECM-B10 en de kleine, lichte ECM-G1.

De ECM-G1 is volgens Sony 'perfect voor vloggen'. De kleine en lichtgewicht microfoon verbetert video-opnames met een hoge geluidskwaliteit.

De ECM-B10 past digitale signaalverwerking toe op het geluid dat wordt opgevangen door vier microfooncapsules die gebruik maken van bundelvormende technologie. Hierdoor kan de gebruiker zelf instellen hoe de audio wordt opgenomen door de gevoeligheid van de microfoon vanuit verschillende richtingen te versterken. De microfoon biedt drie pick-up patronen:  superdirectioneel, unidirectioneel en omnidirectioneel.
 
Wanneer een superdirectioneel patroon wordt gebruikt, vangt de microfoon geluiden op uit een beperkt gebied aan de voorkant en onderdrukt hij geluiden uit andere richtingen. De superdirectionele instelling is geschikt voor interviews, selfies en andere situaties waarin het bereik voor het opvangen van geluid beperkt is tot een klein gebied aan de voorkant.
 
De ECM-B10 biedt ook een unidirectionele patroon die geluid van achter de microfoon onderdrukt, terwijl geluid van een breed gebied aan de voorkant wordt opgevangen. Dit is perfect voor het opnemen van gesprekken tussen verschillende mensen.
 
Voor extra flexibiliteit kan de gebruiker ook het omnidirectionele patroon selecteren. Bij deze variant wordt geluid in gelijke mate vanuit alle richtingen opgevangen, ideaal voor het opnemen van omgevingsgeluiden.

De ECM-B10 kan worden gekoppeld aan camera's die zijn uitgerust met een MI (Multi Interface) Shoe.

De ECM-G1 heeft een microfooncapsule met een grote diameter (ca. 14,6 mm), waardoor het geluid helder wordt opgevangen en ruis wordt onderdrukt. Dit verbetert de kwaliteit van videoproducties.
 
MI Shoe-ondersteuning zorgt voor meer flexibiliteit bij opnamen zonder batterij en zonder kabel. De stroom wordt rechtstreeks van de camera naar de microfoon geleid, dus geen problemen met lege batterijen of in de weg liggende kabels - zelfs niet bij opnamen met de variangle LCD-monitor horizontaal open.

De ECM-B10 kost 270 euro en de ECM-G1 gaat weg voor 170 euro.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.