Ads Top

Goede kijkcijfers en recordaantal livestream-kijkers Tour de France

Ruim 8,5 miljoen mensen hebben de Tour bij de NOS gevolgd. Dat komt neer op een bereik van 53% van de Nederlandse bevolking. De live-uitzendingen van alle etappes trokken gemiddeld 702.000 kijkers. Het marktaandeel, ofwel het deel van de tv-kijkers dat heeft afgestemd op de Tour-etappes, is 48 procent.
 
Het meest bekeken moment deze Tour was op donderdag 14 juli, op de Franse feestdag, toen om 18:15 uur - tegen het einde van de uitzending - ruim 1,8 miljoen mensen tegelijkertijd naar de Tour bij de NOS keken.

Online scoort de Tour de France bij de NOS zeer goed. De Tour site is ongeveer 2,2 miljoen keer bezocht. In totaal is er ruim 5,4 miljoen keer een livestream gestart. Nog niet eerder werd de Tour de France-livestream zo veel bekeken.

Het pushbericht om de ontknoping van de etappe via een livestream te volgen, kende aan het einde van de Tour 49.000 abonnees.
 
Ook via social media leefde het Nederlandse publiek massaal mee met de prestaties van de renners. De 38 Facebook-berichten van NOS Sport leverden in totaal 41.260 interacties (36.543 likes, 3.951 comments en 766 shares) op. Op Instagram waren de 27 posts goed voor 142.043 likes of reacties.
 
De vrouwenwielrenners zijn zondag met hun Tour de France begonnen. En ook die is live bij de NOS te volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.