Ads Top

Xiaomi introduceert 12S series in samenwerking met Leica


Xiaomi onthult de nieuwe Xiaomi 12S series. Drie nieuwe toestellen worden gepresenteerd: de Xiaomi 12S, de Xiaomi 12S Ultra en de Xiaomi 12S Pro.

Deze productreeks is het eerste resultaat van de strategische samenwerking van Xiaomi en Leica in beeldtechnologie. De gehele series beschikt over beeldsystemen ontworpen door Xiaomi en Leica, zoals Leica Summicron-lenzen en Leica-beeldprofielen.

Xiaomi 12S Ultra’s primaire camera maakt gebruik van een 8P asferische lens om veelvoorkomende fotografie-uitdagingen, als flare, ghosting en chromatische aberratie op te lossen. De cameramodule van de Xiaomi 12S Ultra voegt daarbij ook een laag anti-reflectie over de lens, een lensrandinktlaag, cyclisch olefinen copolymeer materiaal en een infraroodlightfilter met spincoatingtechnolgie toe. Samen bieden deze features duidelijkere beelden, welke constant zijn voor alle lenzen.
 
Naast het optische ontwerp, maakt de Xiaomi 12S series ook gebruik van Leica-beeldprofielen, waarmee het de eeuwenoude beeldvorming overneemt en Leica’s toon en uiterlijk nabootst met de hulp van baanbrekende algoritmen.

De Xiaomi 12S Ultra is uitgerust met Sony’s IMX989 1 inch sensor, die een pixelreeks van vier lagen en een afzonderlijke pixelgrootte van 1.6μm bevat. Na pixel binning wordt de pixelgrootte 3,2μm, waardoor ruis vermindert, het dynamisch bereik vergroot, het meer licht opvangt en het betere beelden bij weinig licht verkrijgt.
 
De Xiaomi 12S Ultra is het eerste Android-apparaat dat Dolby Vision HDR video-opname en videoweergave ondersteunt. Dolby Vision verbetert video’s met levendige kleuren, een scherpe contrastverhouding en rijkere details, waardoor de beeldkwaliteit levendiger en verfijnder wordt. De Xiaomi 12S Ultra gebruikt HyperOIS voor ultrastabiele prestaties en compenseert continu voor bewegingen tijdens het opnemen van video’s. HyperOIS maakt gebruik van het gat tussen twee frames om de OIS-motor naar zijn oorspronkelijke positie te sturen, zodat elk frame volledig stabiliseert.  
 
De Xiaomi 12S en Xiaomi 12S Pro zijn uitgerust met Sony’s IMX707 als belangrijkste sensor, die zowel een groot sensorformaat als grote pixels bevat, met 1/1.28” en 2 and 2.44μm na pixel binning. Door de Xiaomi Al Image Solution and Xiaomi ProFocus kunnen deze sensoren snel opstarten en beeld continu vastleggen. De twee smartphones ondersteunen een toonaangevende ultrasnelle burst-stand van 30 fps en uitzonderlijke fotomogelijkheden bij weinig licht. Dankzij de All-scene snapshot kun je bovendien gemakkelijker ieder moment vast leggen.  
 
De Xiaomi 12S series is verder ook ontworpen om in de postproductie fotograafvriendelijker te zijn. De hele series ondersteunt 10-bits RAW bestanden, gekalibreerd door Adobe Labs, met kleurcorrigerende metagegevens die geïntegreerd zijn in de bestanden. Adobe Camera RAW-software zal de foto’s die worden geopend in Adobe Lightroom automatisch optimaliseren op basis van de metadata, waardoor professionele fotografen een goed uitgangspunt hebben voor de postproductie.
 
De Xiaomi 12S Ultra is het eerste flagshipmodel dat is uitgerust met twee eigen Xiaomi Surge-chipsets: de Xiaomi Surge P1 snellaadchipset en Xiaomi Surge G1 batterijbeheer chipset. Deze bieden grote verbeteringen in batterijbeheer en algehele gebruikservaring.

De Xiaomi 12S Ultra ondersteunt 67W bedraad snelladen, 50W draadloos snelladen en 10W reverse draadloos laden. In de kern van het Xiaomi Surge batterijbeheersysteem is een 4,860mAh één-cel silicium-zuurstof anode accu en de Xiaomi Surge P1 snellaadchipset, die ook een uitgangsstroom van 16A ondersteunt met een conversie-efficiëntie van 96,8%. Bovendien biedt de Xiaomi Surge G1 batterbijbeheerchipset algoritmen voor batterijbeheer.

De Xiaomi 12S Ultra en 12S Pro beschikken over een 6.73 inch AMOLED-color display met E5 lichtgevend materiaal, welke een professioneel niveau van detail, helderheid en kleur weergeeft. Daarnaast beschikken de toestellen over een piek helderheid van 1500 nits, 2K resolutie, P3 gamma en 1-120Hz Apative Sync Pro. De Xiaomi 12S is iets compacter met een grootte van 6,28 inch en beschikt ook over een P3 kleurgamma display, HDR10+ en 120hz Adaptive Sync.
 
Naast de Xiaomi 12S series zijn kondigt Xiaomi ook Xiaomi 12 Pro Dimensity Editie, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro en Xiaomi Home WiFi aan. Meer informatie over lokale lanceringen en prijzen volgt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.