Ads Top

ACM: Gebruikers moeten Amazon Prime in twee klikken op kunnen zeggen

Gebruikers moeten het loyaliteitsprpogramma Amazon Prime in twee klikken op kunnen zeggen. Dat hebben de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten van de EU-lidstaten waaronder de ACM afgesproken met Amazon.

Amazon Prime is een dienst voor het afleveren van pakketten en een streamingdienst voor series en films. Gebruikers kunnen zo eenvoudiger hun abonnement op Amazon Prime opzeggen.

Voordat deze afspraken werden gemaakt, konden consumenten wel makkelijk een abonnement afsluiten maar moesten veel moeite doen om het abonnement op te zeggen. Ze moesten bijvoorbeeld verschillende pagina’s door scrollen en waarschuwingen wegklikken. Dat hoeft nu niet meer.

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM: “Bedrijven moeten het consumenten niet moeilijk maken hun abonnement op te zeggen. We zien vaker dat bedrijven consumenten beïnvloeden om keuzes te maken die ze anders niet zouden maken, door het ze bijvoorbeeld moeilijk te maken hun abonnement te beëindigen. Dit soort manipulatie door de vormgeving van de app of website kan een schending van de consumentenregels zijn. Daar treden we tegen op om consumenten te beschermen tegen dit soort praktijken.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.