Ads Top

Spectaculaire stijging in gebruik streamingdienst discovery+ tijdens Olympische Winterspelen

In de openingsweek van de Olympische Winterspelen van Beijing 2022 zagen discovery+ en Eurosport het gebruik van hun digitale diensten spectaculair toenemen, terwijl ook de lineaire kijkcijfers over heel Europa solide op niveau bleven.
 
De eerste wedstrijd week van Beijing 2022 betekende een sterke start voor het Europese televisienetwerk van Discovery en haar streamingdiensten, waaronder discovery+: The Streaming Home Of The Olympics. Het aantal kijkers verachtvoudigde vergeleken met dezelfde periode van de Winterspelen van PyeongChang in 2018, terwijl het aantal nieuwe betalende abonnees voor de streamingdiensten van Discovery nu al is overtroffen, met nog een hele wedstrijdweek te gaan.
 
Er is tot nu toe bijna driekwart miljard minuten aan betaalde content van Discovery afgenomen, meer dan 18 maal zoveel als in dezelfde periode van PyeongChang 2018. Het gemiddeld aantal kijkminuten voor de streamingdiensten van discovery+ en Eurosport verdubbelde ruim, terwijl men gemiddeld 29 procent langer lineaire televisie keek dan bij PyeongChang 2018. Ook de gratis oympische nieuws- en videoclips op Eurosport.com zagen een ruime verdubbeling van het aantal kijkers.
 
De gemiddelde lineaire kijkcijfers van Eurosport blijven stabiel, ruwweg op het niveau van de vorige Winterspelen, ondanks het gegeven dat de lineaire kijktijd in Europa sinds 2018 met ruim 10 procent is gedaald.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.