Ads Top

Videoland-documentaire over het grootste en meest omstreden medium van Nederland: Jomanda

 

In een nieuwe Videoland-documentaire vertellen televisielegende Tineke de Nooij, gossip-journalist Ben Holthuis, vriend Johan Vlemmix, fans en andere intimi over Joke Daman, beter bekend als Jomanda. In de jaren negentig brak zij door en groeide uit tot misschien wel het grootste en meest omstreden spiritueel medium dat Nederland ooit gekend heeft.

Veel mensen kennen Jomanda van de controverse rondom de dood van actrice Sylvia Millecam en de rechtszaken die daarop volgden. Maar weinig mensen kennen de complexe en spraakmakende verhalen achter de vrouw in de iconische blauwe jurk.

In de documentaire komen mensen die dicht bij het medium stonden aan het woord. Van jeugdvriend Ronald tot de buurjongen, maar ook de weduwnaar van Sylvia Millecam en Janneke, de ex-schoonzus van Jomanda. Verder komen mensen die bijdroegen aan het succes van haar carrière voorbij, zoals Tineke de Nooij en Ben Holthuis. Johan Vlemmix - die de meeste kennen als oranjefan - had een bijzondere vriendschap met Jomanda en reist af naar Canada waar ze nu woont.

De documentaire ‘Jomanda, het echte verhaal’ is een productie van No Pictures Please onderdeel van Fremantle Nederland, geproduceerd door Ewout Genemans en geregisseerd door Nathalie Pieters. Aflevering 1 is vanaf nu te zien bij Videoland.

22 oktober 2021 00:00 uur

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.