Ads Top

Nederlanders waarderen streamingvideodiensten om groot en reclamevrij contentaanbod

Uit het onlangs verschenen Dutch Customer Experience of video services-rapport van Telecompaper blijkt dat streamingvideodiensten meerdere dagen per week worden gebruikt, soms zelfs zeven dagen per week. Bijna een derde van alle gebruikers waardeert vooral het ontbreken van reclame.

De tevredenheid onder Nederlanders over het contentaanbod van streamingvideodiensten is met 80 procent zelfs erg hoog. Ondanks - of misschien wel juist vanwege - het grote aanbod kunnen sommige gebruikers niet kiezen wat ze willen gaan kijken.

Voor bijna een derde van alle gebruikers is het ontbreken van reclame reden om de betreffende videodienst te gebruiken. Andere veel aangegeven redenen zijn onder andere de mogelijkheid om zelf te bepalen wat en wanneer iets wordt bekeken (51 procent) en dat de kwaliteit van de aangeboden content beter is dan het aanbod van lineaire televisie (39%).

Streamingvideodiensten worden door Nederlandse abonnees intensief gebruikt. Van alle gebruikers van Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en Film1 maakt 57 procent minimaal drie dagen per week gebruik van de videodienst. Bijna drie op de tien gebruikers maakt zelfs vijf of meer dagen per week gebruik van de videodiensten die zij gebruiken.

De tevredenheid over streamingvideodiensten ligt hoog in Nederland. Onder gebruikers van Netflix ligt de tevredenheid met 87 procent het hoogste. Driekwart van alle gebruikers is daarnaast tevreden over de hoeveelheid nieuwe content die aan de videodienst waar zij gebruik van maken wordt toegevoegd.

De hoeveelheid aangeboden content bij videodiensten resulteert bij sommige gebruikers wel in 'keuzestress'. Vier op de tien gebruikers van videodiensten geeft aan wel eens afgehaakt te zijn in de zoektocht om iets te gaan kijken. De meeste gebruikers slagen er overigens in om binnen 20 minuten een film of serie te vinden die zij willen gaan kijken. Een op de tien gebruikers van streamingdiensten is regelmatig langer dan een halfuur aan het zoeken voordat zij een film of serie selecteren om te gaan kijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.