Ads Top

Canal Digitaal komt met nieuwe Canal+-serie: Paris Police 1900

Canal Digitaal heeft weer een nieuwe titel toegevoegd aan haar assortiment on-demandseries: Paris Police 1900. Dit paradepaardje van moederbedrijf Canal+ speelt zich af in Parijs, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Een roerige tijd waarin het antisemitisme al sterk begint op te komen. In die tijdsgeest wordt de romp van een vrouw gevonden in de Seine.

Paris Police 1900, dat zich afspeelt in ‘la belle époque’, is tot in het kleinste detail waarheidsgetrouw. Zo start de serie met een opmerkelijke openingsscène, de onfortuinlijke dood van oud-president Félix Faure. Hij sterft terwijl hij de liefde bedrijft met zijn maîtresse, Meg Steinheil, gespeeld door Evelyne Brochu ( Orphan Black ). Deze scene blijkt volledig historisch juist te zijn en is de start van een sinister plan om een Joodse arts te laten opdraaien voor zijn dood.

In het decor van rellen, geweld en antisemitisme moet de jonge rechercheur Antoine Jouin, gespeeld door Jérémie Laheurte ( La Vie D’Adèle ), een moord oplossen die er alle schijn van heeft dat het hier om een seriemoordenaar gaat. Wat volgt is een zoektocht in de krochten van de Parijse onderwereld.

De serie is vanaf 1 november te zien bij Canal Digitaal. Televisie- en series kijken bij Canal Digitaal kan vanaf € 14,95 per maand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.